onsdag 11 augusti 2010

en onsdag i vardagen

Det var en gång en onsdag...
Jag har haft möte med Marie idag ( ägare, kollega och chef på jobbet ) på Svea med frukost från 10-13, ja det är möjligt när man frågar snällt,( undrar om inte allt är möjligt om man frågar snällt egentligen...)
Vi ska jobba med positiv maximering framöver, det ska liksom bli vårt nyckelord i olika situationer, vi blev så positiva av bara tanken på det så vi fick igenom en månadsplanering året ut en halvårs plan och helårsplan, ohh yes.
Allt känns så mycket mer möjligt om man sätter det på pränt och tänker att det finns nya saker att göra och gamla saker man bör göra igen.
Tänk som typ köttfärssås, man blir trött på det ibland sedan smakar man på någon annans tillredning av samma kulinariska vardagsslägga och får en ny vinkel på det hela, nytändning i köttfärssåsen.
Oj, jag har kommit på ett koncept!
Kom på en ny krydda i din gamla vanliga vardag för vanlig jävla vardag blir det iallafall det är upp till dig hur du kryddar den!
Kanske räcker med att skaffa 5 nya vardagsrecept att laga mat på, gå upp en kvart tidigare på morgonen, börja prenumerera på en ny tidning, säga ja till så mycket du kan i en vecka, ta en hotelnatt på hotellet i stan, bjud din bästis på frukost och kompa ut en timme...
Tja, vi vinklade in lite nya ramar medan hotelfrukosten landade i magen, sedan gick vi igång med några små direkta ändringar och tog som avslutning vid halv tre en kaffe på Bar mezzo samt en delikat varm panini.
Det känns som en mycket produktiv dag.
Och en bra start på säsongen som gläntar på dörren.
Nu ser jag fram emot lite kvällsmat och sedan mys med barnen innan dom ska sova, jag ska verkligen försöka att inte somna själv redan åtta, men man vet aldrig.
En vanlig vardag med lite extra krydda, jäsp va skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar