onsdag 4 augusti 2010

mot ljus

Är på väg mot ljus.
En ljus och skön framtid, balanserad och tillåtande.
Lämnar en ljus sommar bakom oss, kanske den ljusaste i manna minne?
Vi kommer sitta i en gungstol på ålderdomshemmet och tjata hål i öronen på sköterskorna om sommaren 2010 då lilla Victoria gifte sig med Daniel och sommaren var som en medelhavsdröm, Mamma Mia, vi drack rosévin den sommaren som om det vore jordgubbssaft!
Innebär det även att vi bär på en ljusare inställning till det mesta nu när vi är fulltankade med sommrigt sommarljus?
En del kanske är mot ljus?
Sticker i deras pessimistiska ögon att SMHI hela sommaren har haft fel fast åt rätt håll, sol istället för regn och moln.
Hade en kund idag som sa att det är höstigt, jag hade lust att resa mig upp och gå därifrån med hennes ögonbryn halvansade så hon bara såg lätt skabbdrabbad ut..
Just i dag var det lovat regn och moln och vi blir serverade sol och badväder, det är faktiskt bara början på Augusti och en månad sommar väntar kvar, va f-n är det för fel på folk att man måste vara så negativ och tycka att det " är kallt och mörkt tidigare på kvällarna och lite rått i luften".
Detta handlar om inställning, ta nu för tjyven ( vågar inte nätsvära mer ) vara på sommaren som faktiskt fortfarande är här!
gahhhh, det är ljust och bad vänligt när jag tittar ut just nu och klockan är åtta på kvällen!
Sensommaren är ju en ny fas och kräftskivor i daggfuktig sommarkväll med en filt kring benen och kulörta lyktor, det är ju också sommar.
Jag bär på ett ljus från denna ljuvliga smultronstinna goa sommaren och när det till slut faktiskt blir höst i slutet på September eller så, då är jag redo, med ett levande ljus i en lykta.
Banna inte mörkret tänd för f-n ett ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar