tisdag 11 januari 2011

en dag, ett ögonblick i sänder

...en sommardag när draken flyger högt över hav och strand i Ringenäs.
Bara en vanlig dag, ett ögonblick fångat.
En av dom bästa dagarna förra året när vi tog med barnens 49 kronors drakar och åkte i myskläder ner till ett nästintill folktomt Ringenäs tills solen sjönk ner i det kvällsljumna havet.
Salta av dagens badande.
Kostnadsfritt.
Värdefullt
Minnesvärt.
Visst är det härligt att lägga på minnet, dom dagarna som var enkla och underbara.

Just nu läser jag boken - Munken som sålde sin Ferrari.
Jag kan inte undvika att slås av hur mycket jag har konsumerat denna sorts litteratur och att jag nu kan se likheterna mellan de olika stråken av trosuppfattningar i " utveckla dig själv nischen. "
Jag tror att känner att jag sedan 20 år åldern har anammat olika steg i detta tänkandet pö om pö tills den dagen som är idag.
Grunden i att utvecklas är tron på möjligheten att kunna gör detsamma.
I samma stund som du vaknar upp i en aha upplevelse att " du själv var bagaren till din egen deg ", då vaknar känslan att du vill göra mer av den sortens bullar.
Det är den dagen då du hoppades på något som sedan slog in.
När du insåg din kapasitet att dirigera ditt liv.
Att även dom dåliga erfarenheterna gav god avkastning på kontot för utveckling.
Så kommer du i kontakt med dig själv och kan börja affirmera på olika vis, bara prova att skaffa en griffeltavla, block vid köksbänken, post-it på ditt kontor eller dagbok och skriv upp allt du önskar och drömmer om, då vet du att din hjärna kommer hjälpa dig att föras mot detta mål.
Bättre än en trisslott och helt gratis.
Dröm på.
Så är vi alla konstruerade, våran hjärna lyssnar på det vi säger till den och bara en stark jantelag kan stoppa dig.
Du kan också affirmera ( tanketräna och mana på ) att utestänga dåliga tankar, oro och ångest genom valfritt straffsystem och positivt tänkande för att döda den dåliga tanken, som jäst i din deg, som antibiotika i din sjuka kropp, som gödning i dina rabatter som barnskratt en måndagmorgon.
Munkarna i boken jag läser tvingar sig att stå i ett iskallt vattenfall i tio minuter, det blir ju jättesvårt att uppfylla just där jag bor iallafall, grattis till dig som har möjligheten till en så underbar t snygg straffsituation!
Det finns ju andra sätt att tvätta bort svartsotiga tankar.
Du måste tex äta ett knäckebröd när du tänkt destruktiva tankar och medan du tuggar försvinner dom knastrande skittankarna och efter detta inmundigande är du vaccinerad mot negativ energi.
Bara din fantasi kan stoppa dig nu.
Mindfullness.
Fånga dagen, som nalle Puh eller Taoismen, välj själv, men stanna upp minst 4 ggr om dagen och se det lilla fina i din stund, du kan börja med att sätta ett larm på din klocka var tredje timme och träna en månad på att stanna upp.
Wake up and smell the coffee!
Tack, hjälp och förlåt, utöva detta varje kväll innan du somnar.
Uppmanar dig själv att vara tacksam, be om hjälp att lösa något som tynger dig och ångra något du imorgon kommer göra bättre.
Good enough.
dvs tillräckligt bra!
Det vet du ju att du är, se bara till att övertyga dig själv om det dagligen, extra allt är aldrig bra ( förutom på en brunch buffé ) tänk efter och använd ditt sunda förnuft, kanske borde du läsa en tidning istället för att svabba golven eller tvätta bilen?
Tillit.
Lita på att vissa saker kommer att lösa sig och lyssna innåt vad din inre röst vill säga, för någonstans har du grundat en känsla för just dina värderingar vad som är din rätta väg, var och en paddlar sin kanot och du får stå för det du gör, du behöver inte skämmas åt någon annan, var och har ansvar för sig.
Istället för att jaga och planer och kontrollera allting kanske prova att se om saker löser sig iallafall?
Känn i grunden av dig själv att du står för, hur du lever, valen du gör och vad du säger när du är ärlig.
Och när du känner dig som ett ursketet äpple, för vi har alla dessa dagar, dom ingår i konceptet liv, " fake it until you make-it ", om du klär dig i det som du känner dig snygg i, fixar håret osv ser du gladare ut än vad du känner dig och det är lättare att komma ur den grådassiga grottan.
Detta rekommenderas först efter att du tillåtit dig vara i grottan i efter situationen avsett lagom tid.
Energier.
Vissa människor ger dig energi andra snor den, du vet hur det känns och du kan välja själv om du har teflonkostym på dig eller är som en badsvamp som drar i dig allt och till slut absorberat all skit och känner den som din egen.
Släng iväg lite positiv energi, skriv ett vackert kort och skicka med snigelpost till tio vänner, bättre än alla kedjebrev i världen.

Ibland kanske inte ärlighet varar längst det kanske ödmjukhet gör.
Ibland kanske det inte är viktigast att du får som du vill utan att alla vinner.
Ibland kanske du blir otroligt stark när du är generös mot någon medmänniska.
Ibland kanske du växer av att utmana dig själv att våga oftare.
Ibland kanske du mår väl av att vara förlåtande mot dig själv, och andra.
Ibland är det en vanlig dag, och vanliga dagar skapar pärlbandet livet.

Ett ögonblick i sänder, växer vi som människor, båda dåliga och bra dagar.
En enkel drake svävar över en sommarhimmel.
En enkel tanke som är snäll mot dig själv, varar kanske längre än du tror?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar