torsdag 6 maj 2010

vår dag

...ännu en vårdag.
3 plusgrader och friskheten nyper tag i alla sinnen.
Kylan är rå men väcker fler hjärnceller än värme dvalan som bara bjuder in till lathet och humleslöa svängar runt kaffebryggaren.
Vad har hänt med min energinivå?
Är detta ett steg i energibesparingen?
Kanske mår man väl av att ibland gå ner på sparlåga, känna sig lite pre-semestruell, längtan efter semesterveckor ( obs pluralis ).
I värme och slummer.
Förra veckan snörde jag och mina goda fru L på oss gympadojjorna och vandrade ofåfänga mot Tylösand och spa´t, (vissa av oss hade fuskat med mascara...och det var inte jag...).
När vi anlände utsiktsplatsen vid klipporna där man stapplat i pumps och kornblå mascara en och annan gång utanför Beachclub, intog vi det vi numera njuter av mest, ostmacka och kaffe ( illsvart kaffe ).
Hesa vände vi hemåt efter några timmar med livskvalité, goda samtal och bad.
För ca 10 år sedan gjorde jag en lång lista på saker som gjorde mig glad, jag fyllde stundom på den när jag fick en snilleblixt om en ny sak som vände mina gipor uppåt.
Idag kan jag vara mer förlåtande mot mig själv och erkänna alla humör som godkända, dom ingår liksom i paketet, livspaketet.
Kan ibland känna att den där glädje listan hade varit bra att ta fram för att vända en medioker dag till en fullpoängare, men idag krävs det inte lika mycket som då.
Ett gott samtal med en god vän, starkt kaffe och en ostmacka.
Imorgon är en ny dag och den är vår oavsett temperaturen så kan den vända mungiporna åt önskat håll, oavsett är det en fredag och den blir det den blir i livet som är fullt av våra dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar