söndag 25 oktober 2009

recept på äppelpaj





Tag 3 äpplen och ett päron, alltid en smakförbättrare att lura i ännu en frukt eller bär i pajen, tex jordgubbar o rabarber, persika och hallon.
Skala alla eller majoriteten av frukten lägg i smörad form, ( foam som vi säger här )
Rippla ljus sirap över samt lite kanel o socker in i ugnen medan du gör smulet till skalet så hinner det gotta till sig.
Smuldegen blir lite olika varje gång hos oss för jag gör den på en höft, ca 3 dl mjöl, blandar gärna i någon nyttigare mjölsort, en nypa salt, helst riktigt rums varmt smör, 1 tesked vaniljsocker o 1 1/2 dl socker kanske lite muscavdo socker så blir det ännu godare, en fläkt kardemumma o mosa ihop till bra konsistens, inte för små smulor.
på med smulorna o grädda till fin färg ca 10 min.
Käka med lättvispad grädde, vaniljglass, vaniljvisp eller vaniljsås.
MUMS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar